За подршку мјерама енергетске ефикасности Српској 45,1 милиона КМ

По усвајању овог споразума, Република Српска би добила 32,2 милиона КМ за подршку енергетски сиромашним потрошачима/угроженим домаћинствима.

Влада Републике Српске усвојила је Информацију о Споразуму о финансирању Годишњег акционог плана у оквиру Пакета за енергетску подршку за западни Балкан, те дала сагласност на процедуру усвајања споразума проистеклог из Уговора о изградњи отпорности у оквиру IPA III на основу којег ће за подршку мјерама енергетске ефикасности Република Српска добити 45,1 милион КМ или 33 одсто од укупно 70 милиона евра намијењених за БиХ.

По усвајању овог споразума, Република Српска би добила 32,2 милиона КМ за подршку енергетски сиромашним потрошачима/угроженим домаћинствима. Истовремено би за подршку мјерама енергетске ефикасности за микро, мала и средња предузећа и за мјере енергетске ефикасности за стамбене зграде Републици Српској било алоцирано 12,9 милиона КМ.

Када буде завршена техничка процедура усвајања споразума и ступања на снагу, приступиће се реализацији средстава, у складу са Одлуком о начину реализације пакета енергетке подршке енергетски сиромашним потрошачима који је Влада Републике Српске усвојила на сједници одржаној 23. фебруара 2023. године.

Текст преузет са: lat.rtrs.tv