Округли сто – Бања Лука: Енергетска ефикасност стамбеног сектора

“Енергетска ефикасност стамбеног сектора“ била је тема округлог стола који је данас одржан у Привредној комори у Бањалуци, а у организацији Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске уз подршку ГИЗ-а.

Представници Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију, Министарства енергетике и рударства РС, Градске управе Бања Лука, Градишка, Приједор, те представници топлана, банака, ЗЕВ-ова, као и експерти из ове области су разговарали о значају увођења мјера енергетске ефикасности, али и препрекама са којима се сусрећу у пракси.

Скуп је резултирао покретањем иницијативе и низом препорука које ће омогућити повећање броја утопљених стамбених објеката, што у коначници има за циљ побољшање квалитета живота грађана. Представљен је и Геопортал – мапа енергетске ефикасности града Приједора као прва ове врсте у Републици Српској.

Догађај је организован у склопу кампање “Домаћински с енергијом” у оквиру које је поред промоције на медијима израђена и страница https://utoplidom.ekofondrs.org/ која садржи све информације о овој теми, али и калкулатор за израчунавање утопљавања дома.