Округли сто – Требиње: Енергетска ефикасност стамбеног сектора

Сви учесници округлог стола “Енергетска ефикасност стамбеног сектора” који је данас одржан у Хотелу Интегра су спремни да се укључе како би помогли грађанима да уведу мјере енергетске ефикасности у свој дом у локалној заједници у Требињу.

Представници Града Требиње, Привредне коморе Требиње, ЗЕВ-ова, грађевинских фирми, банака, микрокредитних организација, комуналне полиције, станара, као и експерти из ове области су разговарали о најбољим рјешењима која се могу пронаћи како би се грађанима обезбиједила средства за финансирање или суфинансирање увођења мјера енергетске ефикасности. Разговарано је и о пепрекама са којима се сви сусрећу у пракси и како их превазићи у наредном периоду.

Округли сто је организовао Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске уз подршку GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) у склопу кампање #DomaćinskiSEnergijom у оквиру које је поред промоције ове теме на медијима израђена и страница https://utoplidom.ekofondrs.org/ која садржи све информације о овој теми, као и калкулатор за израчунавање увођења мјера енергетске ефикасности.