Округли сто – Добој: Енергетска ефикасност стамбеног сектора

Улога локалне заједнице је кључна у провођењу мјера енергетске ефикасности, а у Добоју се све више актера укључује како би становништву олакшало увођење ових мјера у домове. Сви схватају важност ових мјера, али и тренутну економску ситуацију у којој се грађани налазе што отежава овакве интервенције. Међутим, сви су сагласни да заједно треба радити на изналажењу средстава, едукацији грађана и комуникацији о бенефитима које им мјере доносе.

Ово су неки од закључака са округлог стола “Енергетска ефикасност у стамбеном сектору” који је одржан у Хотелу Парк у Добоју и на којем су учествовали представници Града Добоја, Привредне коморе Добој, ЗЕВ-ова, банака, микрокредитних организација, Агенције за развој општине Станари, као и експерти из ове области.

Округли сто је организовао Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске уз подршку GIZ-a (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit) у склопу кампање #DomaćinskiSEnergijom у оквиру које је поред промоције ове теме на медијима израђена и страница https://utoplidom.ekofondrs.org/ која садржи све информације о овој теми, као и калкулатор за израчунавање увођења мјера енергетске ефикасности.